Over mij

Heb je een vraag of wil je vrijblijvende contact opnemen met Susan Dechering?

Over mij

Heb je een vraag of wil je vrijblijvende contact opnemen met Susan Dechering?

Over Susan

Hoi, ik ben Susan! Ik heb mijn Master Klinische Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen behaald en een postmastercursus Appreciative Inquiry gedaan aan het Instituut voor Interventiekunde. Naast mijn passie voor de psychologie heb ik ook een liefde voor dans en affiniteit met het bedrijfsleven. Ik geloof dat je je intuïtie moet volgen en trouw aan jezelf moet blijven, om te kunnen leven met innerlijke rust, inspiratie en plezier. Het leven gaat immers niet alleen om werk, ik heb daarom na het behalen van mijn Master meer uiting gegeven aan mijn passie voor dans door internationale danservaring op te doen als dansstudent bij Broadway Dance Center New York. Tevens ben ik als danseres werkzaam geweest in Spanje.

In Nederland heb ik mijn carrièrepad weer vervolgd.  Ik ben werkzaam geweest als eerste- en tweedelijnspsycholoog. Maar omdat ik wilde ontdekken wie ik nog meer was dan enkel ‘hulpverlener’, ben ook werkzaam geweest in de sales en heb ik bij The Walt Disney Company in de marketing gewerkt.  Deze ervaring heeft ertoe geleid dat ik de ondernemende kant in mijzelf heb ontdekt en kon ontwikkelen. Echter omdat ik mij wel uiteindelijk in hart en nieren psycholoog voel, ben ik in weer teruggekeerd naar de hulpverlening. Ik hou van mensen en de verbinding die er ontstaat als ik met ze werk. Mijn bedrijfservaring gaf mij de mogelijkheid om mijn eigen vrijgevestigde praktijk beginnen. Inmiddels werk ik meer dan 10 jaar als zelfstandig psycholoog waarbij ik de vrijheid heb om te behandelen op mijn eigen manier los van de regel- en wetgeving van zorgverzekeraars. 

Spiritualiteit en mediumschap


De vrijheid in mijn praktijk heeft er toe geleid dat mijn intuïtie de ruimte kreeg om zich verder te ontwikkelen. Ik werd mij steeds meer bewust van mijn sensitiviteit voor energieën. Tijdens mijn begeleiding bij rouwverwerking sessies kreeg ik soms de overledene te zien of boodschappen door. Op die manier ontdekte ik mijn talent voor mediumschap. Omdat ik ben groot gebracht met een wetenschappelijke achtergrond en ik een erg groot scepticus was ten opzichte van zweverige en alternatieve zaken heb ik lang moeite gehad met erkennen van mijn ‘gave’. Ik ontdekte dat in Engeland mediumschap een erkende professie is en daar gedegen opleidingen bestaan met kwaliteitskeurmerken. Door deze ontdekking en goede begeleiding door docenten heb ik meer begrip en kunde over mijn gave kunnen krijgen en deze helemaal omarmt. Inmiddels breng ik in mijn werk de twee aspecten van mij samen: mediumschap en psychologie. Het is een mooie combinatie die elkaar aanvult. Het hart en het hoofd, de geest en de ziel, deze zijn allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wat anderen zeggen over Susan

"Susan heeft mij op alle mogelijke vlakken verder geholpen in mijn leven. Ik kwam met de hulpvraag om mijn emoties te willen voelen, omdat ik wist dat er meer uit het leven te halen viel. Ik kwam binnen als een persoon die onnodig veel bezig was met analyseren, verklaren en controleren van emoties. Voelen lukte mij niet. Susan heeft in een relatief korte tijd ervoor gezorgd dat ik weer kon voelen. Zij voelde elke sessie precies goed aan wat nodig was om dichterbij mij gevoel te komen, vanwege haar enorm sterke intuïtie en expertise. Ik heb het gevoel dat het innerlijke vuurtje weer brandt en hierdoor is het leven vele malen leuker en makkelijker van geworden. Ik durf niet gauw leiding over mijn binnenwereld uit handen te geven, maar Susans manier van werken maakte dat ik mij veilig voelde. Met prachtige resultaten tot gevolg. Ik kan niet omschrijven hoe dankbaar ik Susan ben voor onze sessies!"

- Basak Erden

"In het verleden bij meerdere psychologen geweest maar zonder enig succes. Ze wisten niets bij me los te maken  en triggerde me niet met de juiste vragen op het juiste moment. Maar wat een opluchting dat ik 1,5 jaar geleden bij Susan naar binnen liep. Ze wist me meteen te raken met scherpe vragen, inzichten en de juiste tools. Ze voelt je feilloos aan en ze zorgt voor een warme omgeving waar je je zeer snel thuis zal voelen. Ze blijft zichzelf ontwikkelen en ze heeft een zeer brede kennis. Van relatie therapie tot carrière issues of het benaderen vanuit een spirituele kant.Ik ging na elke sessie met een zeer goed gevoel naar buiten en had ook echt zin om aan mezelf te werken. Ze is professioneel en maakte me enthousiast. Door haar heeft mijn verleden en mijn gevoel de juiste plek gekregen. Tevens heb ik veel inzicht gekregen in mijn eigen persoonlijkheid. Ik zit door Susan weer heerlijk in mijn vel. Zonder enige twijfel kan ik Susan echt aan iedereen aanraden."

- Erik H

Mijn visie & missie

“Oma Suus”, zo noemden ik mezelf een aantal jaar geleden. Ik voelde me opgebrand en plofte na een werkdag het liefst op de bank. Ik had het gevoel ‘maar wat te doen’: als Susan en als ambitieuze ondernemer. 

Het was niet de eerste keer dat ik vast liep…

Toen mijn vriend een punt achter onze relatie zette, leek alles als los zand door mijn vingers te glippen. Totdat ik in 2014 een Vipassana-meditatie deed en dat het beginpunt was voor echte verandering. 

Mijn naam is Susan Dechering. Ik ben bijna 10 jaar zelfstandig psycholoog met een mediumschapgave. Als hoog sensitief persoon ontdekte ik dat ik mijn intuïtie kan ontwikkelen, als mijn hoofd en hart in balans zijn. Het blijkt hét gouden kompas voor een succesvol en geïnspireerd leven. 

Ik leerde tijdens de Vipassana en verschillende therapieën in contact te komen met mijn lichaam en oude pijn. Uiteindelijk ben ik hierdoor lichter gaan leven. En dat wens ik jou ook! Ik wil je daar graag bij helpen! 

Als medium kan ik mijn eigen energie managen, maar ook de energie van anderen lezen. Ik ben ervan overtuigd dat we het niet ‘alleen hoeven te doen’ in het leven. Het is mijn missie om andere ambitieuze, hoog sensitieve ondernemers en professionals te helpen ook innerlijke rust te vinden, hun eigen gouden kompas te vinden en met vertrouwen lichter te leven.

Wat anderen zeggen over Susan

"Uniek! Susan heeft een gave die ze inzet als een kracht. Ze weet met de juiste balans tussen spiritualiteit en nuchterheid, energie en gevoel om te zetten in rake woorden. Met haar healing was ze in staat om patronen uit het verleden te vertalen naar gedrag van vandaag en hoe hierin te kunnen veranderen. Het heeft mij letterlijk en figuurlijk verlichting gebracht zodat ik in staat ben om energieker, helderder en vrijer mijn dag te (be)leven. Wat Susan mij heeft gebracht is geen aanrader, maar een must! Dankbaar!"
- Philip La Rose
Niet alleen een luisterend oor, maar ook een luisterend hart vond ik bij Susan. Onze gesprekken gaven me inzichten, erkenning en handvatten om op een gezonde en liefdevolle manier met m'n eigen grenzen om te gaan. Ik werd door Susan gehoord en gezien, in al mijn kwetsbaarheid. Deze vorm van verbinding had ik nog niet eerder meegemaakt en ik vond veel steun in Susans werkwijze en open energie. Ik merk dat ik tegenwoordig steviger in m'n schoenen sta omdat ik me bewuster ben van m'n innerlijke wereld en beter ernaar kan luisteren.
- Tessa Huijzer

Mijn behandelwijze

Ik help mensen om in balans te komen en hun natuurlijke evenwicht te herstellen. Wanneer mensen te veel in het hoofd zitten en alleen maar volgens hun ratio leven help ik ze om weer in contact te komen met hun gevoel. Kort door de bocht genomen zie je dan dat deze mensen een dominante activiteit laten zien in hun linkerhersenhelft. Om meer met hun gevoel in contact te komen help ik ze om hun rechterhersenhelft te activeren. Maar andersom kan het natuurlijk ook, wanneer mensen overspoeld worden door emoties en voornamelijk een actieve rechterhersenhelft hebben help ik ze met rationelere oplossingen en hun linkerhersenhelft te activeren.


Dit doe ik door gebruik te maken van de volgende methoden:

  • Schematherapie
  • Appreciative Inquiry
  • Positieve psychologie
  • CGT (Cognitieve Gedrags Therapie)
  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
  • Mindfulness
  • EFT (Emotionally Focused Therapy)
  • Systeemtherapie (Familieopstellingen)


Klachtenregeling

Bent je niet tevreden over de behandeling of over mij als behandelaar? Schroom dan niet om het mij te vertellen. Ik bied je graag een luisterend oor aan en zal mij inzetten om samen alsnog tot een bevredigend resultaat te komen.


Ben je daarna nog niet tevreden of vind je het vervelend om met mij over je klacht in gesprek te gaan? In dat geval kun je er ook voor kiezen je klacht neer te leggen bij mijn beroepsorganisatie de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Je kunt dit doen door hen te mailen: vertrouwenspersoon@de-nfg.nl. Voor meer informatie klik hier. 


nullnull


Op zoek naar inspiratie?

Luister naar: 'De magie van psychologie en mediumschap podcast'


Plan een gratis kennismakingsgesprek!

 Plan vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek, zodat we samen je vragen kunnen beantwoorden.

Plan een gratis kennismakingsgesprek!

 Plan vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek, zodat we samen je vragen kunnen beantwoorden.