Opstellingen Traject

Doorbreek patronen, heel familie en jeugdtrauma's en vind je plek!

Opstellingen Traject

Doorbreek patronen, heel familie en jeugdtrauma's en vind je plek!

Vind innerlijke rust

Ontwikkel je intuïtie

Leef met meer gemak en inspiratie!

Vind innerlijke rust

Onthaast, doorbreek patronen, krijg grip op je triggers en creëer emotionele stabiliteit.

Ontwikkel je intuïtie

Kom uit je hoofd, geef gehoor aan je innerlijke stem, jouw gouden kompas voor het leven.

Leef geïnspireerd!

Behaal resultaten met gemak vanuit inspiratie in plaats van uit discipline en wilskracht.

De moederswond

Heb je moeite om verbinding te maken met je vrouwelijke energie en eigenschappen? Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om te ontvangen en te handelen vanuit je intuïtie? Dan is er een grote kans dat er sprake is van een een verstoring in je vrouwenlijn.

De vrouwenlijn bestaat uit de vrouwen vanuit je familiesysteem: je moeder, oma, overgrootmoeder en ga zo maar door. Een verstoring van de vrouwenlijn kan o.a. zijn ontstaan door: onderdrukking vanuit het Patriarchaat, trauma rondom seksualiteit en zwangerschap (abortus en miskramen) of fysiek en emotionele verwaarlozing. Dit trauma wat van generatie tot generatie wordt overgedragen en de daarbij horende verstrikkingen wordt ook wel de moederswond genoemd.

De moederswond leidt bovendien ook tot relationele problemen, denk daarbij aan ongelijkwaardige vriendschappen, toxische relaties of je buitengesloten of onzeker voelen in een groep.

De vaderswond

Of wellicht gaat alles zijn gangetje maar merk je dat het leven soms wat leeg voelt?

Ben je alleen maar bezig met werk, heb je prestatiedrang en vind je liefdesrelaties ingewikkeld? Dan is de kans groot dat je negatief belast bent door verstoringen vanuit de mannenlijn.

De mannenlijn zijn de volgende mannen vanuit jouw familie; je vader, opa, overgrootvader en ga zo maar door. Een verstoring van de mannenlijn kan o.a. zijn ontstaan door oorlogen of andere traumatische ervaringen en fysiek of emotionele verwaarlozing. Vaak leidt het tot afwezige vaders.

Al bij al vormt dit de vaderswond en zorgt het voor problemen met grenzen, daadkracht, prestatiedrang, carrière en loopbaanproblemen.

Families zijn complexe systemen waar door de jaren heen van generatie op generatie veel trauma en verstrikkingen zich gevormd hebben. Er zijn dan meerder opstellingen nodig om alle verstrikkingen en verstoringen in jouw familiesysteem bloot te leggen en je weer op je eigen plek te kunnen staan.

Opstellingentraject - 3 maanden 

Door middel van het Opstellingentraject heb jij nu de mogelijkheid om meerder opstellingen te doen en hiermee en meer licht te schijnen op jouw gehele familiesysteem.


Met een vaste groep (van max 8 deelnemers) kom je maandelijks 1 dag bij elkaar. Per dag stellen we een ander thema op. De thema's die aanbod komen zijn:

 • - de vrouwenlijn,
 • - de mannenlijn,
 • - het verlangen van het innerlijk kind.


In totaal zijn er 3 opstellingsdagen waar je aan deelneemt. Hierbij ben je representant in een ander zijn opstelling en neem je zelf een keer deel als vragensteller waarbij je je eigen thema of familie opstelt. 

Kijk dit filmpje om een indruk te krijgen van hoe een dag er aan toe gaat

Maak de verdiepingsslag  in je ontwikkeling en schrijf je in voor het Opstellingentraject!

Thema opstellingen:

Thema opstellingen

De vrouwenlijn

Jouw Vrouwenlijn omvat de vrouwen die jou hebben voortgebracht. Deze lijn begint bij jouw moeder, gaat verder met je grootmoeder, overgrootmoeder en eventueel je bet-overgrootmoeder. Uit hun levensbron ben jij voortgekomen. Ze zijn jou voorgegaan en staan nu achter jou, verlangend dat jij je leven volledig benut. Via hen stroomt een rivier van leven en liefde naar jou en eventueel jouw kinderen. Echter, ook hun onverwerkte en ongeziene pijn bereikt jou.

Uit liefde voor je voormoeders ben jij hun pijn gaan dragen meestal door emotioneel voor ze te zorgen. Vaak manifesteren trauma en verstoringen in de vrouwenlijn zich in problematiek op het gebied van emancipatie, liefde en relaties, je positie in een groep, burn-out klachten, seksuele problemen of klachten, overmatig zorgen voor anderen en jezelf wegcijferen.

Wat mag jij nu in het licht brengen, zichtbaar maken? Wat ligt er verborgen dat jij kunt onthullen? Hierdoor kan jij bevrijd worden om jouw leven en verlangens ten volle te ervaren. Het is een reis naar vrijheid, waarin je de lasten van het verleden kunt transformeren en ruimte kunt creëren voor jouw eigen bloei

De mannenlijn

Jouw Mannenlijn omvat de mannen die jouw voorgangers zijn geweest. Deze lijn begint bij jouw vader, gaat verder met je grootvader, overgrootvader, bet-overgrootvader, en zelfs de drie vaders daarvoor. Jij bent voortgekomen uit hun levensstroom. Ze zijn jou voorgegaan en staan nu achter jou, hopend dat jij je leven volledig kunt omarmen. Via hen stroomt een rivier van leven en kracht naar jou en mogelijk jouw kinderen. Echter, ook hun onverwerkte en ongeziene pijn reikt naar jou.

Uit liefde voor jouw voormannen ben jij hun pijn gaan dragen. Vaak manifesteren trauma en verstoringen in de mannenlijn zich in problematiek op het gebied van grenzen en werk. Dit kan invloed hebben op hoe jij jezelf positioneert, jouw grenzen bepaalt en succes nastreeft in jouw professionele leven. Wat mag jij nu in het licht brengen, zichtbaar maken? Wat ligt er verborgen dat jij kunt onthullen? Hierdoor kan jij bevrijd worden om jouw leven en verlangens volledig te beleven. Het is een reis naar vrijheid, waarin je de lasten van het verleden kunt transformeren en ruimte kunt creëren voor jouw eigen groei, met specifieke aandacht voor het overwinnen van problematiek met betrekking tot grenzen en werk.

Het innerlijk kind

Meer me-time inplannen, meer nee zeggen, minder vet eten en meer sporten. Misschien weet je wel wat je allemaal zou moeten doen om gelukkig en gezond te zijn, maar houdt er iets je toch tegen...
Er zit namelijk een groot verschil tussen wat je weet en wat je voelt en (onbewust) saboteert je jezelf misschien.

Hoogste tijd om aandacht te geven aan je innerlijke kind! Zolang het innerlijke kind in jou namelijk nog niet gekregen heeft waar deze naar verlangt, zal deze altijd onbewust op zoek gaan naar bevrediging en je saboteren om maar te krijgen wat het wilt!

Wordt je daarom bewust van dit verlangen door de opstelling: Het verlangen van het innerlijke kind.

Voor het innerlijke kind dat bevroren is van schrik, zich eenzaam voelt en denkt alles alleen te moeten doen, is het tijd om het te verwelkomen en te verzekeren dat het geliefd, gezien en gesteund wordt. Dit doen we als volwassenen, samen, vanaf vandaag!

Na deze dag:

- herstel je de verbinding met het innerlijke kind in jou;
- ervaar je warmte, ontspanning en liefde voor dit kleine en kwetsbare deel van jezelf;
- Ontdek de weg naar zelfliefde, want het begint allemaal bij jezelf. werk je samen met het innerlijke kind in jou, waardoor het zich gehoord en gezien voelt.
- Hierdoor versterk je jezelf, met meer vertrouwen en zelfliefde;
- zal je omgeving jouw hernieuwde balans opmerken;
- sta je stevig in verbinding met jezelf.

"Als er je klaar voor bent om deze verdiepingsslag te maken, maar hierbij wel begeleiding (van een professional, die zelf dit pad al heeft bewandeld) nodig hebt… dan ben je hier aan het juiste adres!"

Jouw begeleider

Hoi! Mijn naam is Susan en ik ben een psycholoog. Daarnaast beoefen ik ook het mediumschap. Na jaren van persoonlijke en professionele ontwikkeling ben ik nu een expert op het gebied van hechtingsproblematiek, (complex) jeugdtrauma, hoog sensitiviteit en burn-out.

Als hoog sensitief persoon geloof ik dat je jouw intuïtie ontwikkelt wanneer je hoofd en hart in balans zijn. Je intuïtie is het gouden kompas voor een rijk, succesvol en geïnspireerd leven. Ik gun elke hoog gevoelige persoon om bevrijd te worden van belemmerende patronen & dynamieken en vanuit vertrouwen onbevangen en vrij te leven. Daarom kan ik niet wachten om ook jou te helpen door middel van het Opstellingentraject!

Dit levert het op:

Het opstellingentraject helpt je om een persoon te worden die vol vertrouwen en liefde in de wereld staat. Dat betekent:

 • Meer helderheid over wat je voelt,  je kunt op een gezonde manier omgaan met triggers en pijnlijke emoties;

 • Meer inzicht in jouw zielspad, familiebanden en oorsprong.

 • Verdieping in je relaties en vriendschappen;

 • Meer zelfliefde, je accepteert dat je niet overal de beste in bent en fouten mag maken;

 • Dat je kan voelen dat je het waard bent om gezond egoïstisch te zijn;

 • Moed om je hart en intuïtie te volgen ook al is het een onlogische keuze en protesteert je hoofd;

 • Dat je het leven lichter zal ervaren met meer gemak en inspiratie!

 • Een stabieler gevoel van vertrouwen in jezelf, anderen en in het universum.

Normaal € 697,-
 Vroegboek korting: betaal enkel €497,-

Opstellingen Traject: Herfst editie

 •  3 Opstellingsdagen
 • Een eigen opstelling als vragensteller, in de andere opstellingen neem je deel als representant.
 • Thema Opstellingen zoals:
  - Je vaders-mannenlijn
  - Je moeders-vrouwenlijn
  - Het verlangen van je innerlijke kind
 • Een vaste groep van max. 8 deelnemers
 • Tijd: 10:30 - 17:00u
 • Data: Zondag 29 sept, Zondag 27 okt, Zondag 24 nov
 • Plaats: De Roos, Amsterdam West

Veelgestelde vragen

Opstellingen Traject 1

Wanneer beginnen de trajecten?

Het Opstellingentraject wordt drie keer per jaar gegeven en duurt 3 maanden.
Start data: Lente editie: 14 april '24 en Herfst editie: sept '24 en Winter Editie: jan '25

Lente editie: April 2024
Data:
Zondag, 14 april 2024
Zondag, 12 mei 2024
Zondag, 2 juni 2024

Herfst Editie: Sept 2024
Zondag, 29 sept 2024
Zondag, 27 okt 2024
Zondag, 24 nov 2024

De exacte dagen van de Winter editie 2025 zullen nog nader bekend worden gemaakt.

Waar en hoe laat is het?

De 3 opstellingsmiddagen zullen maandelijks zijn op locatie: De Roos in Amsterdam West van 10:30 - 17:00u.

Wat als ik niet bij een opstellingsdag kan zijn?

Als je er alles uit wilt halen adviseer ik je om de opstellingsmiddagen echt prioriteit te maken in je agenda. Lukt het echt niet om er bij te zijn? Dan kunnen we samen kijken of het een optie is dat je de dag een keer inhaalt later in het jaar door aan te sluiten bij een andere groep.

Hoe groot is de groep?

Ik probeer de groep op circa 6 -8 deelnemers te houden, op deze manier is er genoeg ruimte voor iedereen om zijn vragen te kunnen stellen en zijn eigen thema of familie een keer op te stellen. Zo blijft het ook een leuke groep waar je veel van leert van anderen en waar genoeg ruimte is om het persoonlijk te houden. De groep levert daarnaast ook een mooi netwerk van gelijkgestemden op!

Opstellingen Traject 2

Wat voor mensen zitten er in de groep?

De meeste deelnemers zijn tot nu toe ambitieuze mannen en vrouwen van begin dertig en veertig. Ze hebben een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en zijn meestal hoog sensitief en hebben veel zelfinzicht. Hun wens is om meer onbevangen te genieten van het leven door uit hun hoofd te komen, controle los te laten en in plaats daarvan zich te laten leiden door hun hart en intuïtie.
Theoretisch weten ze wel wat nodig is, maar er is nog een groot verschil tussen wat theorie en praktijk. Hun hoofd weet wat en hoe, maar het gevoel wil nog niet mee werken. Ze hebben vaak al het een en ander gedaan aan persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei maar merken dat het nog niet 'diep' genoeg gaat. Ze weten en begrijpen dat echte groei alleen ontstaat door dingen niet alleen te begrijpen maar ook te ervaren. Hoewel ze het spannend vinden om zich kwetsbaar op te stellen in een groep weten ze dat dit juist de uitdaging is en dit de grootste groei met zich mee brengt.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja dat kan! Je kan in drie termijnen betalen, ik vraag dan sowieso eenmalig een aanbetaling van €150,- en de rest kan je vervolgens in maandelijkse termijn betalen. Deze betaling kan je niet via de webwinkel doen, dus stuur mij dan een mailtje en dan stuur ik je de deelfacturen.

Wordt het Opstellingentraject vergoed?

Omdat de opstellingsmiddagen groepsessies zijn valt het onder groepstherapie voor de verzekeraar. Dit wordt deels vergoed, mits je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve zorg. Ik wordt namelijk niet vergoed vanuit de basiszorg, als je wilt nagaan welke vergoeding jouw zorgverzekeraar verstrekt kun je dat in dit overzicht terug zien: https://www.de-nfg.nl/zorgvergoedingen.html".

Mijn vraag staat er niet tussen..

Mail je vraag naar susan@dechering.nl.

Wil je mee doen?

Aanmelden kan door hieronder je aan te melden en je betaling online af te reken. Of een e-mail te sturen naar susan@dechering.nl als je liever eerst even wilt kennismaken. Je ontvangt dan een uitnodiging om met mij in gesprek te gaan. Dat gesprek is bedoeld om al jouw vragen te beantwoorden en om te kijken of je een goede match bent voor het traject.

Meld je nu direct aan en ontvang het programma met Early Bird korting! (voor €497,- in plaats van € 697,-)

Ben je ook klaar om geïnspireerd en lichter te leven?

Ben je ook klaar om geïnspireerd en lichter te leven?