Hoogsensitiviteit en HSP

Hoogsensitiviteit is geen ziekte, maar een eigenschap. Je bent gevoeliger dan andere mensen. Gevoeliger voor de wereld om je heen. Voor stemmingen, voor licht, geluid, smaken. Dat kan heel prachtig zijn, maar vaak komt de wereld ook hard binnen. Hoogsensitieve of hooggevoelige mensen trekken zich daarom vaak terug in hun eigen wereld.


Overweldigd raken

Sommige mensen denken misschien dat jij je aanstelt, dingen komen harder binnen bij je, maar niets is waar je bent gevoeliger dan andere mensen. Dit is geen afwijking of aanstellerij maar een eigenschap, het aard van het beestje. Je bent gevoeliger voor alles om je heen, zoals licht en geluid. Dat kan heel prachtig zijn, maar vaak ook overweldigend waardoor je het je moeite kost om je rust te bewaken en bij jezelf te blijven. Soms lijkt het wel alsof je een spons bent en de stemmingen van anderen absorbeert. Dit alles kost veel energie.


Hoogsensitiviteit neem je niet weg. Ik kan je helpen ten volle te genieten van je talent zonder dat je je hoeft af te sluiten van de wereld. Samen werken we aan hoe je signalen in je lichaam kunt lezen, hoe je weerbaarheid inbouwt in je gevoeligheid en hoe je slim gebruik maakt van jouw intuïtie.

 

Zie je, met jouw hoogsensitieve eigenschap heb je een ander kader nodig om in te leven. De wereld is nu eenmaal niet ingericht op hoogsensitieve mensen daarom heb je het ook nooit geleerd en zul je dat zelf moeten doen. Je zult al snel in de behandeling bij mij merken hoe makkelijk dat eigenlijk is.

“Hooggevoelige mensen kunnen onder de verkeerde omstandigheden verwelken, maar het mooie is dat onder de juiste omstandigheden met de juiste hoeveelheid water, licht en voedzame aarde ze prachtig tot bloei kunnen komen.”


Kom tot bloei

Net zoals je paardebloemen hebt die nauwelijks beïnvloed raken in hun groei door hun omgeving zijn er ook mensen die net als orchideeën zijn, waarbij de omgeving een grote invloed heeft op hun kans om te groeien en bloeien. Hooggevoelige mensen kunnen onder de verkeerde omstandigheden verwelken, maar het mooie is dat onder de juiste omstandigheden met de juiste hoeveelheid water, licht en voedzame aarde ze prachtig tot bloei kunnen komen. Ontdek ook welke omstandigheden jou geen goed doen en welke juist wel. Creëer de voedzame grond om tot bloei te komen en vind welke kracht er schuil gaat in jouw sensitiviteit en intuïtie hoe je dit kan inzetten!

Over de schrijver
Reactie plaatsen