Mijn persoonlijke liefdesreis – van verlatingsangst naar ware liefde
03 september 2023 

Mijn persoonlijke liefdesreis – van verlatingsangst naar ware liefde

20 jaar geleden had ik genoeg aandacht van mannen, maar geen idee over wat er nu echt nodig is om een gezonde liefdesrelatie te vinden.  

Het begon leuk, ik genoot van mijn vrijgezellentijd in mijn 20tiger jaren. Ik had leuke dates en hier en daar een spannend avontuur :P. 

Settelen lukt niet meer… altijd wel iets mis in de liefde

Na een tijdje had ik mijn wilde haren wel verloren en was ik toe om een serieuze relatie met iemand op te bouwen. Je weet wel, huisje boompje beestje, maar dat ging ineens niet meer zo makkelijk als voorheen. Er waren genoeg mannen die wel geïnteresseerd waren in mij, maar dan was ik andersom niet zo weg van hen. En die mannen waar ik dan wel als een blok voor viel? Die lekken altijd wel iets te hebben waardoor een fijne relatie niet van de grond kwam; ze vertrokken net naar het buitenland, waren niet over hun ex, of voelden hem toch niet.. 

Ware liefde vinden, een onmogelijk opgave?

Destijds kreeg ik elke keer de deksel op mijn neus, en bleef ik met een gebroken hart achter. Als ik dan weer de moed had verzameld, liet ik mij toch weer in met een emotioneel onbeschikbaar type om vervolgens met nog minder hoop opnieuw achter te blijven met hartzeer.  Dit hele riddeltje was om gek van te worden. Hoe doorbrak ik dit negatieve patroon van vallen op de ‘verkeerde types’? Iemand vinden waar ik en verliefd op zou zijn, maar ook het beste uit mij zou halen leek een onmogelijke opgave. 


De zoektocht naar een oplossing

Ik keek naar vrienden om mij heen die ondertussen één voor één een liefdevolle relatie hadden gevonden zonder al te veel drama. Waarom ging het bij mij altijd zo moeizaam en bij anderen niet? Hoe was het hen gelukt om de liefde te vinden? 

Ik had genoeg op Youtube en het internet gezocht naar oplossingen, maar kwam daar vooral adviezen en tips tegen van datingscoaches waar ik niet zo veel aan had. 

Totdat ik hulp kreeg uit een onverwachte hoek. Door te leren over relatietherapie tijdens mijn nascholingsdagen als psycholoog, kreeg ik inzicht over wat er nodig is voor een gezonde relatie. Maar inzichten alleen was niet genoeg..


Met mijzelf aan de slag in de liefde

In de jaren daarop ging ik met mezelf aan de slag. Ik liep al bij een energetische therapeut, en na 7 jaar zocht ik tevens hulp bij een psycholoog en woonde ik ook een groepssessies bij met andere lotgenoten. Ik deed familieopstellingen, leerde Vipassana meditatie, werd mij bewust van mijn hoogsensitiviteit en mijn mediumschapgave en hoe dit effect had op mijn emotionele wereld en mijn liefdesleven. 


Als geen ander de liefde waarderen

Het was een heel proces, het duurde lang en was niet altijd even makkelijk, maar ik boekte wel vooruitgang. Ik kon makkelijker emotioneel onbeschikbare mannen loslaten, daten verliep leuker en makkelijker en als kers op de taart vond ook ik de liefde!

Als geen ander weet ik hoe veel ellende een ongezonde relatie met zich mee brengt waardoor ik ook als geen ander weet te waarderen hoe veel geluk een gezonde relatie juist kan brengen! Door alles wat ik heb meegemaakt kan ik des te meer genieten van de ware liefde!


Ook voor jou is er ware liefde!

Ik wens jou ook deze liefde en dit geluk toe 

Daarom heb ik de masterclass: ‘Ready for Love’ gecreëerd waarin ik de meest waardevolle inzichten en tools heb gebundeld zodat jij sneller de liefde kan vinden! 

De training ‘Ready for Love’ helpt je om:

  • beter om te gaan met emotionele triggers, 
  • makkelijker de juiste partner te selecteren en 
  • biedt je te handvatten en richtlijnen voor effectieve communicatie en date gedrag

Nieuwsgierig? Lees meer over de masterclass

Meld je snel aan! 

Liefs Susan

Over de schrijver
Reactie plaatsen