Hoe saboteer jij je liefdesleven?
28 november 2022 

Hoe saboteer jij je liefdesleven?

Liefdesproblemen

In de liefde kan je veel verschillende problemen ervaren of je nu single bent of in een relatie zit. En omdat de liefde ons letterlijk snel aan het hart gaat kan dit een behoorlijke impact hebben op ons levensgeluk.

Hieronder enkele voorbeelden van liefdesproblemen die je kan ervaren:


1.1. Vallen op ‘foute types’ (emotioneel onbeschikbare of ongeschikte partners)

Vallen op 'foute types'. Veel mensen hebben het over foute mannen of vrouwen, maar wat is dat nu precies? Foute mannen of vrouwen bestaan niet, maar onveilig gedrag waardoor een ongezonde relatie kan ontstaan wel. Een ongezonde relatie kan veel vertrouwen bij je beschadigen en kost je veel energie. Daarom is het goed om van te voren bewust te zijn op waarschuwingssignalen bij potentiële partners die aangeven dat de relatie onveilig en ongezond wordt.

Meer over weten? Lees dan mijn blog: Waarschuwingssignalen bij 'foute' mannen of vrouwen

1.2. Blijven hangen in een destructieve relatie die jou geen goed doet

In een ongezonde relatie vast zitten kan killing zijn. Elke dag kost het je stiekem energie en baart het je kopzorgen, toch houdt iets je tegen om los te laten..

Twijfel je of je de relatie moet verbreken? Lees dan mijn blog: 6 Signalen dat je iemand los mag laten

1.3 Je ex niet los kunnen laten

Vind je het moeilijk om niet bezig te zijn met je ex (-scharrel)? Zit je zo af en toe zijn of haar Facebook of Instagram te checken? Blijf je elke nieuwe date met hem of haar vergelijken? Je hart is nog bezet met je ex en op deze manier is er geen plek voor nieuwe liefde in je leven.

1.4. Liefde uit de weg gaan

Geen tijd voor de liefde? Of mijd jij gewoon onbewust de liefde door emotioneel mensen op afstand te houden? Loop je met een grote boog om datings-apps en dat soort zaken heen en heb je de neiging om heel hard weg te rennen als die hele leuke man of vrouw überhaupt naar je kijkt? Of ben je wel even verliefd maar na een paar weken is dat als sneeuw voor de zon verdwenen en ben jij alweer afgeknapt. Al bij al heb je moeite om je echt open te stellen voor de liefde.


Ervaar jij een van de liefdesproblemen? Dan kun je er op verschillende manieren last van krijgen.

Soms is dat niet heel zichtbaar omdat je went aan je klachten.

Ik heb daarom een klachten checklist voor je samengesteld.

Wil jij weten hoe je ervoor staat? Download de checklist hier en vul hem in!

Over de schrijver
Reactie plaatsen